Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2007

Καλη σχολικη χρονια

Ειχαμε κανονισει απο χτες το βραδυ να περιμενουμε κατω απο την πολυκατοικια του Παναγιωτη στις εννεα παρα τεταρτο. Εννεα παρα δεκα βρισκομασταν ολοι κατω. Με τα πολλα και με κανα δυο αστεια για την παλια νηπιαγωγο μας που το σπιτι της ηταν εκει κοντα κι εκεινη πρωινη-πρωινη ποτιζε τα λουλουδια του κηπου της ξεκινησαμε για το σχολειο. Σημερα Τριτη 11 του μηνος, ειχαμε τον αγιασμο.

Καθως φταναμε στο σχολειο ακουμε την φωνη του διευθηντη να βγαινει απο τα ηχεια και να προμηνυει σε ολους οτι μαζευτηκαν τα τμηματα στις ουρες τους κι εμεις ειχαμε αργησει. Για αλλη μια φορα, οπως και καθε φορα δεν ειμασταν εκει για την προσευχη. Και φετος δεν αξιοθηκαμε να ειμασταν εκει ουτε την πρωτη μερα.

Μπαινουμε στο μπουλουκι των μαθητων της τριτης λυκειου, αυτη τη φορα η τελευταια απο τις σειρες. Ουτε η πρωτη, ουτε η δευτερη. Η τριτη, η τελευταια, το ονειρο τοσων χρονων. Αρχιζει ο αγιασμος με τρεις ιερεις (καποιος θα ηταν ανοτερος γιατι φορουσε διαφορετικο πετραχιλι) και με τους καθηγητες να στεκονται προσοχη και να ακουνε τα λογια των ευσευων αντιπροσωπων της εκκλησιας. Δεν εχει σημασια αν ηταν μαθηματικοι, φυσικοι ή γυμναστες... τα λογια τα προσεχαν ολοι τους.

Κατα την διαρκεια της τελετης ερχεται και ο δημαρχος της πολης. Εγω απορρησα γιατι ηρθε μιας και εκλεχτηκε ειδη για δευτερη φορα. Φαινεται θα ειναι φιλος με κανα καθηγητη. Οταν λοιπον τελειωσε ο αγιασμος και πηραμε την ευλογια των ιερεων και του Θεου εγιναν οι καθιερωμενες ομιλιες. Ο δημαρχος και οι υποψηφιοι βουλευτες. Επισης μας μιλησε κι ενας αλλος κυριος που παιζει να ειναι και ο καινουργιος διευθηντης, αλλα δεν ξερω στα σιγουρα.
Μετα απο αυτα μας διαβαζουν και την επιστολη της κυριας Γιαννακου και εκει που ειμασταν ετιμοι να φυγουμε ακουμε το συγκλονηστικο..."Και τωρα περιμενετε να παρετε τα βιβλια σας"

Τα βιβλια μας?! Δεν φεραμε σακουλες, ουτε τσαντες, ουτε τιποτα!!! Αργκ. Αφου περιναμε λιγη ωρα πηγαμε και ενας ενας με αλφαβιτικη σειρα πηγαμε και τα πειραμε. Ηταν 8 και μικρα ευτυχως. Βλεπετε ειχαν ελλειψεις.

Κι ετσι λοιπον, με βιβλια στο χερι, ξεκινησα με την παρεα για το σπιτι. Οταν εφτασα τα αφησα πανω στον μπουφε και αφου καθισα στο γραφειο επεστρεψα στην πραγματικοτητα. Ας δουμε τι εχουμε σημερα για το φροντηστηριο.

Επισημως αρχισαμε.

Καλη σχολικη χρονια σε ολους, καλη επτυχια σε οσους δινουν πανελλαδικες και σε οσους μπαινουν σε σχολες και πανεπιστημια, καλες σπουδες!

2 σχόλια:

Dreamkira είπε...

Γ' Λυκείου...βάλε τα δυνατά σου!

Καλή χρονιά.

Ανώνυμος είπε...

Σχολείο ε; ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ
(Συγγνώμη, ήταν τυχαίο)






Anyway, επειδή δεν έχω φτάσει στα επίπεδα iv0lness ακόμη να ευχηθώ και εγώ καλή αρχή (σχολική πάντα :Lo) δοππελγάνγη. Η 3η Λυκείου δεν θέλει ιδιαίτερη προσπάθεια, μην ακούς τις κακοήθειες. Αυτό που πραγματικά χρειάζεται είναι συστηματικό διάβασμα και τεράστια ψυχραιμία κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι φέτος τελειώνεις, yay!

Y.Γ: Δεν θα μου λείψει το σχολείο.